شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

آن روز كه يك روحاني، يك چهره سياسي، يا يك نيروي برجسته نظام كوچكترين رفتار يا ژستي به خود بگيرد كه بيان‌كننده عدول از مواضع اصولي نظام است، مطمئنا ملت به او پشت خواهند كرد و همه علايق از بين خواهد رفت.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، آیت الله عباس واعظ طبسی امروز در ديدار مدير كل آموزش و پرورش خراسان رضوي و جمعي از معلمان نمونه دوري از غرور و نخوت علمي را از ديگر خصوصيات علامه مطهري دانست و بيان داشت: آنچه باعث سقوط انسان مي‌شود، غرور و نخوت است؛ اين كه من احساس كنم ابراز عشق و ارادت عده اي به من تنها به خاطر شخص خودم است، نوعي غرور است.

وی افزود: لذا بايد توجه داشت كه در جامعه اسلامي ابراز عشق، محبت و ارادت‌هايي كه براي افراد مي‌شود، بر اساس ارزش‌هاي اسلامي و ملاك‌هاي ديني و براي جايگاهي است كه در آن قرار دارند، نه براي يك شخص.

*تشويق به تفكر در احاديث و روايات

وي با ذكر احاديثي از حضرت علي(ع) در زمينه تشويق به تفكر، عمق نگري و داشتن نگاه اصولي به مسائل، و اين كه در اسلام تفكر، كليد هدايت است، گفت: غفلت، تسامح و بي‌توجهي به مسائل و موضوعات اساسي، دل انسان را تاريك ميكند و راه پيشرفت و تعالي را ميبندد؛ و در نقطه مقابل، درست تفكر نمودن، انسان را به مسير پيشرفت و تعالي هدايت مي‌كند.

توليت آستان قدس رضوي تأكيد كرد: قطعا چنين دين و فرهنگي با چنين و امتيازات و جاذبه‌ها، در تقابل ذاتي با فرهنگ غرب بوده و هست و در اين تقابل آنچه ميتواند انسان را پيروز كند، تفكر، انديشه و گرايش‌هاي عقلاني است.

وي با بيان اين كه شهيد مطهري شخصيتي با چنين ويژگي‌هايي بود، گفت: گفتمان، قلم، بيان و مواضع شهيد مطهري همگي بر اساس منطق و تعقل بود و در هيچ يك از كتاب‌هاي او نمي‌توان يافت كه براي اثبات يك مدعا يا مطلب، به سراغ مطالب علمي غريبه و ماوراءالطبيعه رفته باشد.

*دوري از خرافه‌پرستي

نماينده ولي فقيه در خراسان اظهار داشت: مادامي كه ما براي فكر، انديشه، تمدن، روش سياسي و منطقي خود داراي اصول و برهان منطقي هستيم، چه نيازي به خرافه پرستي و يا پخش فيلمها و تصاويري است كه موجب تضعيف عقايد نسل نوجوان و جوان شده و به‌جاي گرايش به دين، ذهن آنها را درگير هزاران شهبه نمايد؟

عضو مجلس خبرگان رهبري ادامه داد: اين كه كساني با توهمات و تخيلات به سوي اين مسائل مي‌روند و فكر مي كنند اين تصاوير و اوهام مي‌تواند خلأ معنويت جوانان را پر كند، اشتباهي بسيار بزرگ و البته بعضا اقدامي حساب شده است.

وي تأكيد كرد: اين كه به شهيد مطهري لقب متفكر را مي‌دهيم، بسيار به‌جاست؛ چه بسا افرادي را در جامعه صاحب فكر مي‌دانيم درحالي‌كه بسياري از مباني اعتقادي و فكري آنها زير سئوال است و جوانان و نوجوانان بايد در اين زمينه دقت بيشتري نمايند.

*شهيد مطهري نسبت به تفكر التقاطي بسيار حساس بود

آيت الله واعظ طبسي با تصريح اين كه شهيد مطهري نسبت به تفكرات چپ و التقاطي بسيار حساس بود، اظهار داشت: ايشان همواره سراغ مي‌گرفت كه چنان‌چه مباحثي ميان جوانان وجود دارد، به تهيه جواب مناسب بپردازد.

وي با بيان اين كه از الطاف الهي به شهيد مطهري، انتشار كتابهاي متعددي است كه تا امروز پاسخگوي بسياري از سئوالات جوانان بوده و خواهد بود، افزود: هنر ايشان اين بود كه آنچه در قالب اصطلاحات فلسفي، عرفاني و بحثهاي كلامي گفته است، همگي چهره اسلام ناب و معارف الهي را در افكار عمومي جامعه متناسب با سطوح مختلف انساني تصوير و ترسيم مي‌كند و در اين كار بسيار موفق عمل كرده است.

وي با تبريك روز معلم به همه معلمان، دبيران و اساتيد، از تلاش وافر اين قشر براي تعليم و تربيت كودكان، نوجوانان و جوانان نظام جمهوري اسلامي تشكر كرد و گفت: بحمدلله آموزش و پرورش به عنوان يكي از وزارتخانه‌هاي مهم كشور، در سال‌هاي پس از انقلاب اسلامي دچار يك تحول اصولي و عمقي شده است كه بخصوص توجه و گرايش نسل نوجوان و جوان به مفاهيم و علوم قرآني غير قابل ترديد است، اما كافي نيست و بايد تلاش بيشتري صورت بگيرد.

نماينده ولي فقيه در خراسان گفت: امروز نياز جامعه به خبرگان، نخبگان، گزيدگان، فرهيختگان، نويسندگان، گويندگان و پژوهشگران توانمندي است كه در محافل علمي دنيا سخني براي گفتن داشته و بر اذهان عمومي جهان اثرگذار باشند و اين تنها از بستر آموزش و پرورشي توانمند و پويا برمي‌آيد.

در ابتداي اين ديدار كه در اولين روز از هفته معلم و در تالار اماكن متبركه رضوي برگزار شد، فخريان، مدير كل آموزش و پرورش خراسان رضوي در سخناني گفت: در حال حاضر در خراسان رضوي 85 هزار معلم و كادر آموزشي در 47 ناحيه، منطقه و شهرستان استان خراسان رضوي مشغول تعليم و تربيت بيش از يك ميليون و 70 هزار دانش‌آموز در 10 هزار و 150 آموزش‌گاه و 51 هزار كلاس آموزشي هستند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha